Verkeersgedragstherapeut

Sinds 1995 heb ik door mijn werk als verkeersgedragstherapeut veel ervaring opgedaan met cliënten met fobische- en/of traumatische klachten ten gevolge van (rij)angst.

Integratief

Het werd me in de loop der jaren steeds duidelijker dat angst in het verkeer vaak een symptoom is van een onderliggende angstervaring. Het is mede daarom dat ik mij in 2003 ben gaan verdiepen in complementaire zorg en een opleiding tot hypnotherapeut ben gaan volgen. Na het behalen van dat diploma en het diploma Integratieve Psychotherapie, werk ik nu samen met mijn vrouw Brenda. - ook therapeut - om mensen van hun rijangst af te helpen. Verder werk ik freelance als (NLP)-trainer en verzorg ik opleidingen en bijscholingen in de rijscholenbranche. Als coach werk ik zowel een-op-een in onze praktijk Senzis, als met teams in company..

Empathisch

De opleiding Integratieve Psychotherapie/Hypnotherapie heeft mijn empathisch vermogen versterkt. Dat vermogen gebruik ik om mij nog meer in te kunnen leven in het wereldmodel van de ander. Ik begeleid mijn cliënten bij hun avontuurlijke zoektocht naar eigen hulpbronnen en laat ze de gevonden creatieve oplossingen gebruiken om hun doelstellingen te bereiken. Uiteraard in combinatie met stevige handvatten om het verkeer beter te leren begrijpen en er daardoor invloed op te kunnen uitoefenen.   

Het onbewuste, bewust maken

Ik heb ervaren dat met trance het onbewuste je ten dienste staat, een onmetelijk groot gebied dat gewoonlijk niet wordt aangesproken binnen cognitieve gedragstherapie. In trance ben je ‘vrij' en wijst het onbewuste je de weg.