Specialisaties

Ik werk graag aan het verhogen van iemands zelfvertrouwen, het wegnemen van PTSS, burn-out-klachten en onverwerkte rouw. Daarnaast maak ik het regelmatig mee dat onverklaarbare gezondheidsproblemen (mede) en oorzaak hebben in mentale problemen. Ik help je graag die te doorgronden en/of een manier te vinden om beter met de symptomen om te gaan. Ik ben ook EMDR-therapeut. 

Opleidingen

Ik ben in 2006 begonnen aan de 4-jarige post Hbo-opleiding Integratieve hypnotherapie/psychotherapie. In eerste instantie om mezelf beter te leren kennen en begrijpen. Daarna heb ik mij zes jaar gefocust op NLP en ontdekte daardoor in 2014 de internationale Health Certification Training (een verdieping op NLP, waarbij vermaarde docenten Suzi Smith, Tim & Kris Hallbom en Robert Dilts mij veel hebben geleerd over hoe onverwerkte problemen uit het verleden lichamelijke klachten kunnen veroorzaken of in stand houden). Sindsdien werk ik ook met cliënten met onbegrepen lichamelijke problemen. Ervaring leert dat klachten door de sessies afnemen, of de mogelijkheden toenemen om met lichamelijke ongemakken om te gaan. 

Transplantatie

Ik weet wat het is om lichamelijk klachten te hebben (gehad). Door een aangeboren nierziekte nam mijn nierfunctie steeds meer af. In 2017 ben ik getransplanteerd. Hypnotherapie heeft geholpen om mij goed voor te bereiden op deze ingreep. Door zes weken lang vrijwel elke dag naar een ingesproken hypnosesessie te luisteren, voelde ik mij op de dag zelf rustig en vol vertrouwen. Ook de tijd daarna heeft onder andere hypnotherapie ervoor gezorgd dat ik snel herstelde. 

Blijvende veranderingen

Uit ervaring met cliënten merk ik dat psychosociale hypnotherapie blijvende veranderingen of verbeteringen biedt, ook als iemand al een (lang) traject van (andere) therapie achter de rug heeft. Als je ervoor openstaat om vooral je gevoel leidend te laten zijn binnen de sessies, dan is deze manier van werken op je lijf geschreven.    

Wederzijds vertrouwen

Wat kenmerkt mij? Ik werk graag zorgvuldig. Ik hecht grote waarde aan betrouwbaarheid en vertrouwen. Wat je zult merken als je bij mij komt, is dat ik er voor jou ben. Dat ik naar je luister, je ondersteun en dat we werken met jouw oplossingen, niet met de mijne. Dat is wellicht een andere manier van werken dan je gewend bent. Wat ik je kan beloven, is dat er 'deuren' voor je zullen opengaan, die voorheen gesloten bleven. Dat je veel meer mogelijkheden gaat ontdekken om jezelf te helpen, omdat je onvermoede talenten en vaardigheden in je hebt. Dat je een gelukkig(er) mens kunt worden, die stabiel in het leven staat.